Proiect „Salvați Copiii România”: 4.600 de copii care nu au avut acces la educaţia online în perioada de izolare recuperează peste vară cursurile pierdute

3 iulie 2020, 11:17

Potrivit „Salvați Copiii România”, clasele au fost deschise, într-o primă etapă, în școli din București, Constanța, Craiova, Iași, Lupeni, Mangalia, Negrești, Petrila, Reșița, Suceava, Timișoara, Târgu Mureș și Târgoviște.

Douăzeci de grupe sunt deschise în rural, în localitățile Prejmer și Viștea de Jos din județul Brașov și în localitățile Bahnea și Idiciu, Mureș.

Cei 4.600 de copii aflați în evidența echipelor „Salvați Copiii România” beneficiază de integrare școlară și de program intensiv, personalizat, de recuperare educațională în perioada verii.

Psihopedagogii organizației au creat instrumente de suport psihologic și de remediere a sentimentelor negative acumulate.

150 de cadre didactice, de psihologi și de asistenți sociali ai organizației se implică în organizarea și susținerea activităților de vară.

Activitățile includ în principal:

• pregătire școlară remedială în vederea depășirii carențelor educaționale din cauza neparticipării școlare;

• educație pentru sănătate, respectarea normelor de igienă, mai ales în cotextul cauzat de pandemie COVID-19;

• TIC – instruirea copiilor în utilizarea tehnologiei moderne;

• educație nonformală, învățare prin joc, derularea de experimente științifice, educație financiară;

• ieșiri în aer liber, mici drumeții.

Grupele au între 5 și 10 copii, pentru un interval de maximum 3 ore/zi la școală (în interiorul școlii sau în aer liber).

Cei 4.600 de copii sunt organizați în serii alternative, pe parcursul fiecărei săptămâni din perioada verii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă