Proiectul britanic privind dreptul de azil, în atenţia Bruxelles-ului

Steaguri UE și Marea Britanie
Steaguri UE și Marea Britanie
9 martie 2023, 13:47

„Am vorbit cu ministrul (britanic) de Interne Suella Braverman în urmă cu două zile, ea m-a informat despre această propunere”, a declarat Johansson, la sosirea la Bruxelles, la o reuniune a miniştrilor de Interne din UE.

„Reacţia mea imediată a fost să întreb dacă această propunere este în conformitate cu obligaţiile internaţionale. Mi-a promis că da, să sperăm că are dreptate, trebuie să o examinăm un pic mai în detaliu”, a adăugat comisarul european.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a subliniat că summitul franco-britanic de vineri va fi o ocazie de a discuta despre acest proiect de lege, care face efectiv inaccesibil azilul pentru migranţii sosiţi ilegal, pentru a descuraja zecile de mii de persoane care traversează Canalul Mânecii pe ambarcaţiuni improvizate.

„Evident, nu trebuie să existe consecinţe negative asupra relaţiei noastre bilaterale, sunt sigur că într-un mod foarte constructiv vom şti să găsim căile şi mijloacele”, a declarat el.

Ministrul francez a chemat la un acord între Uniunea Europeană şi Londra „pe chestiunea căilor legale de imigrare” în Regatul Unit.

Omologul său austriac Gerhard Karner a apreciat că proiectul britanic arată că „presiunea asupra Europei este din ce în ce mai puternică în ceea ce priveşte imigraţia ilegală şi abuzurile în materie de azil”. „În Europa, noi trebuie să ne concentrăm pe controalele noastre”, a arătat el.

Naţiunile Unite au apreciat că proiectul de lege contra imigraţiei ilegale, prezentat de Marea Britanie, echivalează cu „sfârşitul dreptului de azil” şi a îndemnat Londra să aleagă răspunsuri „mai umane”.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite