Proprietarii de clădiri istorice, amendaţi. La Constanţa s-au dat primele sancţiuni pentru neglijarea imobilelor
20 Martie 2017, 20:40 (actualizat 20 Martie 2017, 20:47)
(actualizat 20 Martie 2017, 20:47) | Știrile TVR

Premieră la malul mării. S-au dat primele amenzi pentru proprietarii care au lăsat în paragină clădirile istorice. Pe lista monumentelor care "plâng" după strălucirea de altădată sunt "Casa cu Lei" din Constanţa şi "Palatul Regal" din Mamaia.

Cu o arhitectură deosebită, "Casa cu Lei", construită de un negustor armean, a devenit în ultimii ani o ruină. Clădirea a fost sediu de bancă şi, apoi, un faimos restaurant.

"Casa cu Lei" a fost cumpărată de un om de afaceri constănţean. Care a achiziţionat şi "Casa Manicatide", un alt monument arhitectural din zona istorică a Constanţei. Şi tot în paragină. Aşa că poliţiştii au luat măsuri. Proprietarul a fost amendat.

Reprezentanţii proprietarului au anunţat că nu ştiu nimic de amenzi. Şi că au vrut să reabiliteze clădirile de mai multe ori. În cazul uneia dintre ele, trebuie mai întâi consolidat malul, lucrare pe care trebuie să o facă primăria.

Şi proprietarul Palatului Regal din Mamaia s-a ales cu amendă de la Direcţia Judeţeană de Cultură. La fel se va întâmpla şi cu ceilalţi proprietari de clădiri istorice lăsate în paragină.

Şi primăria din Constanţa anunţă că va începe să dea amenzi.