Propunere Ministerul Transporturilor: Reducerea lăţimii benzii de circulaţie, pe unele sectoare de drum naţional
04 Februarie 2022, 18:52 | Știrile TVR

Ministerul Transporturilor are o propunere inedită pentru a spori siguranţa pietonilor şi a şoferilor. Este vorba despre îngustarea benzii de circulaţie care astfel i-ar obliga pe conducătorii auto să reducă viteza. Proiectul este supus dezbaterii publice şi a primit deja nenumărate obiecţii.

Proiectul Ministerului Transporturilor propune ca pe drumurile cu 4 benzi de circulație, în zona punctelor periculoase, să se reducă lățimea benzii de circulație de la 3.50 metri , până la minimum 3.00 metri

Părerile specialiştilor sunt împărţite. Expertul în conducere defensivă, Sorin Ene, crede că aceste măsuri pot duce la sporirea siguranţei rutiere.

Îngustarea drumului pe anumite porţiuni, precum şi montarea de insule pentru pietoni nu sunt agreate de şoferii profesionişti.

Experţii în infrastructură susţin că o soluţie mult mai bună ar fi realizarea unor drumuri la standarde europene şi înmulţirea restricţiilor.

Proiectul va fi supus dezbaterii publice şi toate observaţiile vor fi analizate de experţii Minsiterului Transporturilor.