Propuneri pentru reluarea cursurilor. Primii s-ar putea întoarce la școală elevii claselor a VIII-a și a XII-a

27 aprilie 2020, 12:19

Iar Evaluarea Națională și Bacalaureatul vor avea loc în condiții speciale. În schimb, copiii din clasele primare ar urma să rămână acasă până în toamnă.

Sunt propuneri făcute de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Dar deocamdată nu există nicio decizie oficială.

Documentul are la bază o serie de puncte de vedere colectate de la directori, respectiv cadre didactice. Inspectoratul a preluat și a centralizat aceste păreri și le-a transmis mai departe Ministerului Educației ca bază de discuții pentru viitoarele dezbateri ce vor avea loc pentru a se stabili noile modificări ale calendarelor şcolare.

În acestă variantă ar trebui să revină l școală doar elevii de liceu. Primii chemați ar fi elevii care se află în clasa a VIII-a și cei care sunt în clasa a XII-a și care trebuie să susțină examene naționale. Evaluarea Națională sau Bacalaureatul.

În timpul celor două săptămâni ei ar trebui să susțină teze, să ia note, să facă recapitulări și să li se încheie mediile pentru a putea apoi să se înscrie la examene.  În cele două săptămâni nu s-ar lucra așa cum se lucrează de obicei. Ar fi în clasă maximul 15 elevi, astfel încât să păstreze distanța între ei  și să scadă riscul de infectare.

După cele două săptămâni ar fi chemați la școală elevii din celelalte clase de gimnaziu, a v-a, a VI-a și a VII-a și cei din clasele de liceu – a IX-a, a X-a, și a XI-a – tot pentru a fi încheiate mediile.

Ar urma apoi examenele în sistem tradițional, în sensul că elevii vor fi prezenți în clase, dar doar 10 în clasă pentru a se putea păstra distanța.

Reprezentanții părinților au altă părere, că ar trebui să revină la scoală doar elevii din clasele terminale și spun că este nevoie de examen fizic doar la Examenele Naționale.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți: Este clar că anii non-terminali nu au ce să caute la şcoală şi nu cred că cineva îşi vă asuma acest risc. Eu nu cred că în acest moment chiar şi Grupul pentru Situaţii de Urgenţă poate vorbi în numele tuturor părinţilor care au temeri în a-şi trimite copiii la şcoală. Susţinem Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. Dacă Ministerul va dori ca nici Bac – ul să nu se dea şi să se echivaleze cu notele pe care le are ori în clasa a XII-a ori în clasele a IX-a , a XII-a, o medie. Dar Evaluarea Naţională trebuie dată obligatoriu în format fizic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite