Protest al ambulanțierilor clujeni. Ajunși la extenuare, după luni de luptă cu noul coronavirus, aceștia spun că promisiunile făcute de autorități nu au fost respectate

5 noiembrie 2020, 11:17

Ajunși la extenuare, după luni de luptă cu noul coronavirus, ambulanțierii spun că promisiunile făcute de autorități nu au fost respectate.

Medicii, asistenții medicali, ambulanțierii și operatorii radio, au prestat 100 de ore de gardă în ultimele 8 luni, pentru a putea acoperi deficitul de personal. La protest, personalul de la ambulanță a venit din timpul liber, pentru a nu afecta activitatea serviciului.

Îmbolnăvirile din rândul personalului de pe ambulanță a dus, inevitabil, la creșterea timpilor de așteptare. În plus, sarcina de recoltare a probelor pentru testele Covid este efectuată aproape în totalitate tot de către ambulanțieri.

În prezent, Serviciul de Ambulanță Cluj funcționează cu personal mult sub necesități. În sprijinul său au venit noi colegi, din rândul studenților, care au mai fost angajați la Ambulanță, însă pentru doar 6 luni pe perioada stării de urgență.  Contractele lor s-au prelungit, însă doar până la mijlocul lunii decembrie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite