Protest al sindicaliştilor STB, după concedierea a 222 de angajaţi, a căror grevă a fost declarată ilegală

Grevă la STB
Grevă la STB
3 mai 2022, 17:48

Sindicaliștii din cadrul Sindicatului Transportatorilor din București susțin că cei 222 de șoferi au fost concediați abuziv.

Șoferii concediați au decis să picheteze sediul central al Societății de Transport București  între orele 13.00 și 17.00.

La protest și-au anunțat prezența și doi parlamentari AUR, deputatul Geanina Șerban și senatorul Sorin Lavric, precum și deputatul independent Dumitru Coarnă. Coarnă a fost exclus din Grupul parlamentar al PSD, după ce a participat, alături de Diana Șoșoacă, la o discuție cu Ambasada Rusiei.

În luna ianuarie, timp de cinci zile, Capitala a fost blocată, din cauza unui protest al șoferilor STB.

Încă din 20 ianuarie, prima zi de grevă, Tribunalul București a dispus suspendarea grevei și reluarea imediată a activității STB, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a susținut atunci că greva este orchestrată de șeful sindicatului STB, la vremea respectivă consilier general PSD, Vasile Petrariu.

Principalele revendicări ale sindicaliștilor au fost atunci demisia directorului general Adrian Criț, majorarea salariilor cu 10% și negocierea contractului colectiv de muncă.

În 2021, societatea de transport public din București (STB) a avut un buget de 1,2 miliarde lei, din care aproximativ 928 de milioane de lei s-au dus pe salariile celor circa 11.200 de angajați.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă