Protest față de măsurile anti-COVID în ziua cu cele mai multe infectări. Jandarmeria a dat zeci de amenzi, pentru încălcarea restricțiilor

3 octombrie 2021, 16:10

În punctul maxim, protestul a adunat în Piața Victoriei aproximativ 12.000 de participanți din toată țara, mobilizați pe rețelele sociale. Manifestanții au scandat împotriva certificatului verde, a vaccinului și a guvernului. Au cerut și renunțarea la spitalele Covid și la școala online.

Inițial au fost două manifestații. O parte dintre protestatari s-au strâns la Universitate, chemați de liderii AUR. Alții s-au adunat în Piața Victoriei.

După ora 20.00, grupuri de protestatari au ajuns și în fața Palatului Cotroceni.

Jandarmeria Română a anunțat că a aplicat zeci de amenzi în urma protestelor, pentru încălcarea restricțiilor impuse în starea de alertă. Câteva persoane au fost duse la secții de poliție după ce au aruncat cu sticle de apă către jandarmi.

ALEXANDRU IACOB, purtător de cuvânt, Jandarmeria București: “Nu au fost incidente care să pună în pericol siguranţa participanţilor. Nu discutăm despre sancţiuni aplicate unor persoane juridice, la acest moment avem sancţiuni aplicate doar unor persoane fizice”.

Proteste au fost organizate și la Iași, Craiova și Cluj Napoca.

Premierul Florin Cîțu a vorbit în termeni duri despre protestele de ieri.

FLORIN CÎȚU, primul ministru: „Ne-am uitam şi la protestul de ieri, un protest cinic în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane vaccinate şi vedem că avem multe explicaţii. Una dintre ele este că avem un partid în România şi o mişcare susţinută şi de partide care ar fi fost oarecum pro-europene care au un mesaj anti-vaccinare. Mesaj care este preluat din păcate şi de televiziuni şi dus mai departe, este un mesaj cu care trebuie să ne luptăm. Campania noastră la televizor a fost prezentată, dar nu cred că a fost prezentată la fel de mult cum au fost prezentate aceste mesaje. Cred că atunci când ne înţelegem cu toţii că trebuie să promovăm mai mult mesajele pro-vaccinare şi mai puţin pe cele anti-vaccinare vom vedea mai multe persoane vaccinate. În acelaşi timp vreau să spun că este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să ne vaccinăm şi trebuie să ne gândim că atunci când ne vaccinăm ne protejăm pe noi şi îi protejăm şi pe cei din jurul : familiile noastre, pe cei apropiaţi. (…) Iresponsabilitatea unor oameni după aceea pică şi pe umerii celorlalţi români”.

Organizatorii riscă amenzi între 2.000 și 10.000 de lei, iar participanții, între  500 și 2.500 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă