Protest în Piața Universității, sâmbătă seară. Protestatarii sunt nemulțumiți de modificarea legilor penale și a legilor justiției
30 Martie 2019, 20:08 (actualizat 30 Martie 2019, 20:41)
(actualizat 30 Martie 2019, 20:41) | Știrile TVR

Sunt proteste sâmbătă seară în Capitală. Oamenii s-au strâns în Piaţa Universităţii şi spun că vor să apere justiţia din România. Cu detalii, Alexandru Costache, jurnalist TVR,  pentru Telejurnal.

ACTUALIZARE La ora 20.00 sunt între o mie și 2 mii de protestatari în Piața Universității. Cei mai mulți au venit în fața Teatrului Național, dar câteva sute s-au strâns și dincolo de bulevard, la fântâna de la Arhitectură.

ACTUALIZARE La ora 19.00 erau peste 2 mii de protestatari în Piața Universității, foarte zgomotoși și foarte vehemenți.

În esență, au două mari nemulțumiri. În primul rând, acuză actuala putere că încearcă să schimbe legislația penală, să schimbe legile justiției în interesul unor infractori. În al doilea rând, sunt nemulțumiți de ancheta Secției speciale împotriva fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Protestatarii din Piața Universității spun că nu li se pare normal ca Radu Mazăre, Sebastian Ghiță sau Elena Udrea să poată să plece din țară, iar Laura Codruța Kovesi să nu fie lăsată de procurorii Secției speciale să meargă la Bruxelles, să își susțină candidatura pentru șefia Parchetului european.

Protestatarii intenționau să facă și un lanț uman până la DNA, în semn de solidaritate cu procurorii anticorupție, dar acest plan nu s-a mai concretizat. Unii voiau chiar ca în noaptea de sâmbătă spre duminică să își pună corturile în fața Teatrului Național.

La protest au venit mai multe personalități, printre care Stere Gulea, Vlad Voiculescu, Tudor Chirilă.