Protest în Sinaia. Primăria vrea să construiască o parcare în centrul istoric
18 Martie 2023, 14:00 (actualizat 18 Martie 2023, 18:50)
(actualizat 18 Martie 2023, 18:50) | Știrile TVR

La Sinaia, în centru s-a protestat azi. Lângă gară, urmează să se construiască o parcare supraetajată, iar activiştii de mediu le cer autorităţilor să caute altă locaţie pentru a nu altera zona istorică a staţiunii. Primăria le transmite că proiectul are toate avizele necesare, inclusiv de la Comisia Naţională a Monumentelor Istorice.

Mai multe asociaţii non-guvernamentale s-au mobilizat şi au organizat protestul în centrul oraşului Sinaia. Le cer autorităţilor să nu facă parcarea supraetajată aproape de gară, o zonă simbol a staţiunii.

Proiectul are toate avizele necesare, le răspunde Primăria, inclusiv de la Comisia naţională a monumentelor istorice şi de la Uniunea Europeană, care finanţează construcţia cu aproape 6 milioane de euro.

Parcarea va avea şase nivele şi o terasă exterioară, conform proiectului blocat ani de zile de instanţe. Anul trecut a primit însă undă verde de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Proiectul Park&Ride a depăşit toate barierele de verificare ale instituţiilor statului şi instanţelor din România, chiar dacă pentru derularea acestor proceduri a fost nevoie de patru ani. Uniunea Europeană îl finanţează, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ne-a dat dreptate să îl continuăm, Comisia Naţională a Monumentelor Istorice şi-a dat acordul.