Protest la Poliție, după moartea Raisei. Fetița a fost omorâtă pe trecerea de pietoni, de un polițist care șofa cu viteză, deși nu era în misiune

15 ianuarie 2022, 17:45

Părinți, bunici și copii din cartierul în care locuia Raisa s-au adunat astăzi la secția 5 de poliție, unde lucra autorul accidentului, că să își arate solidaritatea cu familia îndoliată. Dar și să tragă un semnal de alarmă, pentru că toți sunt conștienți că pe acea trecere de pietoni putea fi orice copil din cartier.

Polițistul care le-a lovit pe cele două fete pe trecerea de pietoni este acuzat de ucidere din culpă și a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. La mai mult de 24 de ore de la accident, șeful Poliției Capitalei a prezentat scuze în numele instituției pentru tragicul eveniment provocat de angajatul sau și a anunțat că acesta a fost retras din funcție pe durata anchetei.

Chestorul BOGDAN BERECHET, șeful Poliției Capitalei: Polițiștii se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului. Din anchetă a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă. Polițistul nu era într-o misiune specială care să reclame urgența sau să justifice folosirea semnalelor luminoase.

Şefii Poliţiei au schimbat procedura de folosire a semnalelor acustice și luminoase în misiuni, astfel că  agenţii vor trebui să anunţe prin staţie când vor să circule în regim prioritari.

Ministrul Sănătății a criticat comportamentul polițistului după momentul tragediei.

ALEXANDRU RAFILA, ministrul Sănătății (Sursa: Digi 24): Mie mi se pare foarte grav, dincolo de lipsa de atenție care a dus la acest tragic accident, cel puțin din imaginile pe care le-am văzut, cred că se referă la lipsa de empatie. (Vă referiți la lipsa de empatie a polițistului care a încercat să verifice starea acelui copil cu piciorul?) E absolut, nu știu dacă lucrul asta se sancționează, dar din punct de vedere moral, mi se pare mai grav decât fapta în sine.

Joi, pe strada Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, o mașină de poliție a lovit pe trecerea de pietoni două fetițe care mergeau la școală. Impactul a fost atât de puternic, încât Raisa a murit pe loc, iar Marina e în spital. A suferit o fractură de gambă și a fost operată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă