Protest la Priștina, după ce premierul și-a dublat salariul ca să aibă bani de haine. Sediul Guvernului a fost decorat cu sute de cravate

27 decembrie 2017, 21:42

Acest tânăr kosovar și-a dat cămașa de pe el premierului Ramush Haradinaj, pentru ca acesta din urmă să nu se mai plângă că nu are haine. Și nu a fost singurul. Mai mulți compatrioți au răspuns la apelul unui ONG și au donat cravate și cămăși care au fost apoi duse la sediul guvernului și atârnate de gardul instituției.

Totul a pornit de la o controversată declarație a premierului care a solicitat dublarea salariului ca să aibă bani de haine care să-i confere „un nivel potrivit de respectabilitate”.

Nu mai e nevoie să-şi crească salariul pentru cravate şi cămăşi pentru că i le dăm noi. Până acum am adunat în jur de 300 de cravate, să aibă câte una pe zi timp de aproape 1 an. Cămăşi avem mai puţine, dar o să ne organizăm mai bine să colectăm mai multe” – organizator protest.

Pe lângă dublarea propriului salariu, acum în valoare de 1300 de euro, premierul a crescut și remunerația oficialilor de rang înalt până la 700 de euro. Asta în condițiile în care salariul mediu în Kosovo este în jur de 350 de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă