Proteste ale profesorilor în mai multe orașe din țară. Protestatarii sunt nemulțumiți de ultima ofertă făcută de Guvern angajaților din Educație
30 Mai 2023, 12:49 (actualizat 30 Mai 2023, 18:55)
(actualizat 30 Mai 2023, 18:55) | Știrile TVR

Proteste ale profesorilor au loc şi în alte oraşe din ţară. La Cluj, Galaţi şi Timişoara mii de oameni au ieşit marți în stradă pentru a-şi susţine revendicările. La Timişoara protestatarii s-au adunat n Piaţa Victoriei din oraş. Ei sunt nemulțumiți de ultima ofertă făcută de Guvern angajaților din Educație.

La Timișoara, angajații din scoli și grădinițe au ieșit în stradă, pentru a treia zi de la începutul grevei generale.

Au plecat în marș până în fața Prefecturii. La acțiune au luat parte și elevi, în semn de solidaritate cu profesorii lor.

Și la Cluj-Napoca, și la Galați, protestele au continuat. Oamenii au cerut din nou salarii mai mari, și nu prime, așa cum le-a propus Executivul.

ACTUALIZARE. Aproximativ de 3.000 de angajați din învățământ protestează în centrul municipiului Cluj-Napoca.

_______________________________________

Protestatarii s-au strâns deja în Piața Victoriei din Timișoara și se pleacă în marș.

Este a treia zi de proteste în stradă, la Timișoara. Sunt prezente câteva sute de angajați din învățământ, mai precis cadre didactice, nedidactice și personal auxiliar, veniți din tot județul și din județele limitrofe - Caraș-Severin, Arad sau Hunedoara.

Cadrele didactice au ales să participe la marș, chiar dacă nu au ținut greva în cele șapte zile. Astăzi au vrut să iasă în stradă.

Angajații din învățământ care nu au putut să ajungă în Capitală au ținut și ei să iasă în stradă și să-și strige nemulțumirile și revolta. Oamenii sunt supărați și nemulțumiți de oferta făcută de Guvern. Ei cer majorări salariale, dar în același timp, ei cer și respect. Asta înseamnă, spun protestatarii, investiții în infrastructura din învățământ, condiții decente și 6% din PIB pentru educație.

Oamenii susțin că greva din Educație a trecut demult de nivelul majorărilor și solicitărilor salariale, dar aceste cerințe rămân principale. Cât despre oferta propusă de Executiv, protestatarii sunt nemulțumiți, iar dascălii sunt mai hotărâți ca niciodată să continue greva atâta timp cât solicitările lor nu vor fi ascultate de guvernanți.

Sindicaliștii pleacă din Piața Victoriei și se îndreaptă spre Primăria Timișoara, iar ulterior vor ajunge în fața Prefecturii Timiș unde vor continua acțiunea de protest.