Proteste în Franța și Spania. Oamenii sunt nemulțumiți de modul în care autoritățile au gestionat criza coronavirus
12 Mai 2020, 20:04 | Știrile TVR

După două luni de izolare au început protestele în mai multe țări din Europa. Majoritatea demonstrațiilor sunt împotriva guvernelor acuzate că nu au gestionat criza COVID 19 corespunzător. În Franța, care încă nu a ieșit din starea de urgenţă, sute de persoane au manifestat în sprijinul cadrelor medicale din linia întâi care muncesc fără echipamente de protecție suficiente.

În locul piețelor centrale din marile orașe, francezii au preferat de data aceasta spitalele ca loc de organizare a protestelor.

Sute de persoane au răspuns apelului făcut de sindicatele sanitare din Hexagon șI, după două luni de izolare, au ieșit în primul rând în semn de respect față de cadrele medicale. Cum e cazul acestui spital din Nantes, din vestul Franței.

Proteste similare au avut loc și în alte orașe mari ale Franței.

La Toulouse, cadrele medicale au cerut măști de protecție și dispozitive de monitorizare a temperaturii la intrările în spital.

Autoritățile le cer să fie mai precauți.

Și spaniolii au ieșit în stradă. Păstrând distanța de siguranță, în mai multe orașe din peninsula iberică au avut loc demonstrații împotriva guvernului socialist condus de Pedro Sanchez.

Spaniolii sunt furioși pe executivul pe care îl consideră responsabil de drama prin care a trecut țara și, prin urmare, au cerut demisia premierului.