Proteste la Spitalul Sf. Ioan și la Institutul de Pneumologie Marius Nasta. Angajații din spitale sunt nemulțumiți de reducerea sporurilor

11 aprilie 2018, 09:44

Miercuri dimineață au declanșat protestul zeci de angajați ai spitalului Sfântul Ioan din București. În ultimele zile, proteste similare au avut loc la alte spitale din București și din Iași.

Aproximativ 40 de angajați de la Spitalul Sfântul Ioan, asistenți, infirmieri, brancardieri, biologi, personal TESA au ieșit în curte să își strige nemulțumirile.

Și la Institutul de Pneumologie Marius Nasta sunt iarăși proteste. Oamenii sunt revoltați de reducerea sporurilor pentru condițiile de muncă.

În ultimele zile proteste similare au avut loc şi în alte spitale din București , Cluj şi Iaşi.

De la 1 ianuarie, salariile asistentelor şi ale medicilor au crescut semnificativ, dar sporurile au scăzut, potrivit regulamentului adoptat acum două săptămâni în şedinţa de guvern. Acestea ar trebui să fie cuprinse între 55% şi 85% din salariu.

Angajaţii sunt nemulţumiţi şi spun că asta ar duce la scăderea veniturilor. Mai exact, infirmierele ar urma să primească mai puţin cu 200 de lei, iar asistentele cu sume cuprinse între 1.000 şi 1.400 de lei.

Oamenii sunt hotărâţi să demisioneze şi să plece să lucreze în alte spitale sau în străinătate. Unii dintre ei îi cer chiar şi demisia managerului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă