Proteste violente față de restricțiile impuse de pandemie la Barcelona. Violențe și zeci de arestări și în Italia

31 octombrie 2020, 21:32

Barcelona a fost scena unora dintre cele mai grave violențe împotriva restricțiilor. Comunitatea autonomă are printre cele mai dure măsuri care au închis toate activitățile neesențiale și au limitat drastic libertatea de mișcare a oamenilor care nu au voie în weekend să iasă din oraș. Mulți dintre cei care au ieșit în stradă spun că restricțiile i-au împins la limita supraviețuirii.

Violențe și zeci de arestări au fost raportate și în Italia, unde mii de oameni au ieșit din nou să protesteze la Florența, Bologna și alte orașe. Furia oamenilor a fost alimentată și de unele declarații ale politicienilor care i-au numit extremiști.

Italia, care a raportat un nou record de peste 30 de mii de infectări în 24 de ore, a închis toate afacerile considerate neesențiale și a impus restricții de circulație noaptea.

Și în alte localități franceze, frizerii sau mici magazine continuă să-și desfășoare activitatea. Franța a intrat timp de o lună în carantină și au fost închise toate afacerile considerate neesențiale. Pentru mulți patroni și angajați însă, acest gest de nesupunere este de fapt o luptă pentru supraviețuire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite