Proteste violente în Franța până în ultima zi dinaintea deciziei Consiliului Constituțional asupra Legii pensionării
13 Aprilie 2023, 19:57 (actualizat 13 Aprilie 2023, 20:12)
(actualizat 13 Aprilie 2023, 20:12) | Știrile TVR

În Franța este o nouă zi de greve și proteste față de legea de reformare a sistemului de pensii. Peste 270 de manifestații au fost autorizate pe întreg teritoriul țării, iar sindicatele sunt decise să continue protestele până la retragerea legii. Mâine este așteptată decizia Consiliului Constituțional. Corespondentul TVR la Paris, Mihaela Antoche, ne aduce ultimele informații.

Sindicatele încearcă să pună presiune pe Constiliul Constituțional și pe Guvern până în ultimul moment, până mâine, a transmis Mihaela Antoche, de la Paris. Mâine este așteptată această decizie.

Au fost și tensiuni între forțele de ordine și acei agitatori, persoane radicalizate, care se amestecă printre forțele de ordine, le provoacă, distrug mobilierul urban, dau foc la coșurile de gunoi și incendiază mașini.

Ultimele zile de mobilizare socială a arătat o radicalizare a acestor proteste. Francezii încep să se plângă din nou de puterea de cumpărare, de inflație și de această lege de reformare a sistemului de pensii. În ochii lor, vinovați sunt președintele Emmanuel Macron și șefa Guvernului, Élisabeth Borne.