Proteste violente la Atena și Salonic. Grecii sunt nemulțumiți de modul în care guvernul gestionează situația după tragedia feroviară în care și-au pierdut viața 57 de persoane

4 martie 2023, 10:16

Grecii sunt în continuare nemulțumiți de modul în care guvernul gestionează situația după tragedia din noaptea de marți spre miercuri. Peste două mii de tineri s-au confruntat cu forțele de ordine în Piața Sintagma din fața Parlamentului de la Atena. Protestatarii au aruncat cu petarde, pietre și sticle incendiare în polițiști, care au ripostat cu grenade cu gaze lacrimogene.

Înaintea protestelor violente, la Atena a avut loc înmormântarea unei mame de 34 de ani, decedată în tragedia feroviară.

Potrivit presei, starea de nemulțumire crește în toată țară după ce guvernul a declarat că trenul de pasageri s-a ciocnit cu cel de marfă din cauza unei erori umane. Sindicatele din transporturi susțîn însă că acest incident era inevitabil, dat fiind starea precară a sistemelor de semnalizare a trenurilor.

Și la Salonic au fost ciocniri violente între manifestanți și polițiști, în centrul orașului. Și aici, tinerii furioși au aruncat cu pietre și sticle incendiare în forțele de poliție, iar acestea din urmă au folosit gaze lacrimogene. Anterior violențelor, în Salonic a fost o demonstrație a angajaților cailor ferate elene, la care oamenii au acuzat autoritățile de producerea tragediei feroviare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite