Protestele de amploare din România, în presa internaţională

30 ianuarie 2017, 12:30

VIDEO Zeci de mii de oameni au protestat în Bucureşti şi în ţară faţă de proiectele graţierii şi modificării Codului Penal

„50.000 de oameni au ieşit în stradă la Bucureşti ca să protesteze faţă de planurile guvernului legate de graţiere şi de dezincriminarea unor infracţiuni”. Aşa îşi începe Euronews ştirea despre evenimentele din România. „Criticii au condamnat guvernul social-democrat pentru că vrea să aprobe propunerile prin Ordonanţă de Urgenţă. Spun că este un abuz de putere şi subminează lupta anticorupţie”.

Reuters a transmis mai multe ştiri despre protestele din România şi a realizat un material video la Bucureşti.

„Proteste în România pentru o lege care urmăreşte să scoată cazurile de corupţie de sub incidenţa legii”, aşa titrează El Diario, unul din cele mai urmărite ziare online din Spania.

Agenţia EFE, care citează TVR, notează ca 60.000 de români au protestat faţă de iertarea unor cazuri de corupţie. Ştirea a fost preluată şi de presa din America de Sud.

New York Times prezintă şi detalii din textul ordonanţelor şi notează criticile premierului Grindeanu la adresa preşedintelui Iohannis care a participat la demonstraţiile de săptămâna trecută şi aprecierile şefului Guvernului român, potrivit cărora protestele au fost politizate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite