Protestele de duminică seara din Capitală şi din marile oraşe au înteţit războiul dintre politicieni
23 Ianuarie 2017, 17:14 (actualizat 23 Ianuarie 2017, 17:42)
(actualizat 23 Ianuarie 2017, 17:42) | Știrile TVR

După proteste, lidderul PSD, Liviu Dragnea, vorbeşte de o tentativă de lovitură de stat din partea preşedintelui Iohannis. Iar opoziţia îi îndeamnă pe români să-i determine pe guvernanţi să renunţe la graţiere. La Bucureşti au ieşit în stradă 30 mii de oameni, nemulţumiţi de graţiere şi dezincriminarea unor infracţiuni. Proteste paşnice au avut loc şi în oraşe precum Cluj, Timişoara, Sibiu, Piteşti, Piatra Neamţ, Braşov şi Iaşi. De asemenea, au fost mitinguri şi la Bruxelles, Copenhaga, Paris şi Londra.

 

Scenele cu proteste l-au dus pe Liviu Dragnea cu gândul la un început de lovitură de stat. Într-o postare pe Facebook, liderul PSD i-a asigurat pe români că nu îi va mai permite presşdintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale sau să incite la dezordine socială și violență.

Nu a pronunţat cuvântul "suspendare", dar diverse organizaţii şi un partid neparlamentar consideră că a sosit momentul. În PSD, nu toată lumea împărtăşeşte ideea unei lovituri de stat.

Liderul PMP, Traian Băsescu, vorbeşte despre o bătălie care poate ruina statul şi îndeamnă la o dezbatere fără patimă.

Liberalii îi cer demisia ministrului Justiţiei şi pledează împreună cu USR pentru retragerea ordonanţelor de graţiere şi modificare a codurilor penale. Deocamdată, ministerul Justiţiei colectează observaţiile de la organizaţiile profesionale din justiţie.