Provocări și necunoscute în noul an universitar | Sorin Cîmpeanu: “. Învățământul online este o soluție de avarie, dar ea nu poate înlocui total învățământul clasic”

9 septembrie 2020, 11:43

“Să plecăm de la premise că școala trebuie să continue. Fără educație nu există nici sănătate, nici prosperitate, nici Securitate, nu există mai nimic. Școala trebuie să continue și va continua și în universitățile românești. Unele universități vor deschide anul universitar chiar pe 14 septembrie. Este vorba de universitatea din Târgu Mureș,  de o universitate din Iași și una din Constanța. Cele mai multe vor deschide anul pe 1 octombrie. Până atunci, vom avea o întâlnire  a Consiliului Național al Rectorilor și vom vedea ce putem face pentru a diminua riscurile. În acest moment, cele mai multe dintre universitățile românești au luat decizia organizării învățământului într-o manieră hybrid. Cursurile și o parte dintre seminarii să se facă integral online, iar laboratoarele, proiectele, lucrările practice, cu prezență fizică. Lucrurile astea diferă de la domeniu la domeniu. (…) Într-o universitate de medicină, într-un de științe inginerești, în universități în care avem domeniul știință, nu pot fi înlocuite laboratoarele, lucrările practice. Învățământul online este o soluție de avarie, dar ea nu poate înlocui total învățământul clasic”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

“Avem nevoie de răspunsuri de la Ministerul Sănătății. În cazul apariției unui număr de cazuri (n.red. – în căminele studențești) ce se închide, camera, palierul, căminul, campusul? Se închide facultatea, universitatea?” – Sorin Cîmpeanu

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite