PSD vrea amânarea discuţiilor privind rocada guvernamentală. Surse: Premierul Ciucă vrea să își depună mandatul vineri
23 Mai 2023, 11:22 (actualizat 23 Mai 2023, 11:44)
(actualizat 23 Mai 2023, 11:44) | Știrile TVR

Negocierile pentru rocada din Guvern și reîmpărțirea portofoliilor între PSD, PNL și UDMR au intrat în pauză din cauza grevei cadrelor didactice. Cu toate acestea, premierul Ciucă ar urma să-și predea mandatul la finalul acestei săptămâni, conform protocolului politic.

Vârsta de pensionare va creşte treptat la 65 de ani pentru toţi românii. Este anunţul făcut de ministrul Muncii, după ce a stabilit cu oficialii Comisiei Europene criteriile în funcţie de care va fi reformat sistemul pensiilor speciale.

Coaliţia de guvernare şi-a propus să trimită joi Parlamentului aceste amendamente. Reforma pensiilor speciale și greva din educație au fost invocate de șeful PSD în cererea sa de amânare a discuțiilor privind rocada guvernamentală.

Cel mai probabil discuțiile din coaliție vor fi reluate după ce Marcel Ciolacu va fi desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier,  a transmis Alina Sorocean pentru TVR INFO.

Nici din partea PNL nu există inițiativă în acest moment  de reluare a negocierilor. Liberalii își doresc să se respecte Protocolul și spun că cel mai probabil își depune la finalul acestei săptămâni Nicolae Ciucă mandatul.

Sunt și semnale că am putea să vedem o amânare - ori se va amâna momentul în care Nicolae Ciucă își va depune mandatul, tocmai pentru ca să se rezolve situația din învățământ și problema pensiilor speciale, fie e posibil să vedem o depunere a mandatului vineri, pe 26 mai, dar să avem pentru o perioadă scurtă un premier interimar  cu puteri limitate.