PSD: Nicuşor Dan trebuie să vină cu soluţii la crizele „pe care le-a provocat”, „nu să găsească vinovaţi iluzorii”

Partidul Social Democrat
Partidul Social Democrat
21 ianuarie 2022, 14:48

„PSD îl somează pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, să rezolve problemele grave provocate locuitorilor din Bucureşti chiar de propria sa incompetenţă şi să înceteze să arunce vinovăţii în stânga şi dreapta. Nicuşor Dan nu-i mai poate păcăli din nou pe bucureşteni! După un an şi jumătate de la învestire nu are nicio scuză, este primar şi are majoritate în Consiliul General. În loc să inventeze vinovăţii iluzorii, atunci când nu este concentrat pe angajările de la propriul cabinet, Nicuşor Dan trebuie să rezolve urgent problemele grave din Bucureşti, atât criza sistemului de termoficare, cât şi conflictul de muncă de la Societatea de Transport Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă remis de social-democraţi.

Potrivit PSD, astfel de probleme nu doar afectează „grav”, ci „pun chiar în pericol viaţa bucureştenilor” şi nu se rezolvă „prin dispute sterile, ci prin decizii competente şi acţiuni eficiente”. Sursa: Agerpres

„Asta aşteaptă bucureştenii de la primarul general, nu să dea ordine partidelor politice care se află în opoziţie la nivel de Consiliu General. Singurul partid căruia poate să-i dea ordine este USR – partidul pe care l-a înfiinţat şi care îi este complice la tot dezastrul pe care l-a creat în Capitală. Totodată, în loc de a provoca dispute politice, Nicuşor Dan ar trebui să fie mai preocupat de ceea ce va răspunde în faţa bucureştenilor şi, mai nou, în faţa procurorilor, pentru toate deciziile aberante sau ilegale pe care le-a luat în calitate de primar general”, se spune în comunicat.

Întrebat vineri, la Vălenii de Munte, cum comentează solicitarea adresată PSD de Nicuşor Dan de a anunţa dacă susţine greva STB sau retrage sprijinul politic al liderului de sindicat care a organizat această grevă, Marcel Ciolacu a afirmat: „Am înţeles că întrebarea a fost fie îl susţine, fie îşi retrage. Părerea mea este că mai e o posibilitate – fie pleacă acasă domnul Nicuşor Dan”.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul STB, Nicuşor Dan a declarat că greva STB este organizată de preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, care a câştigat un mandat de consilier municipal pe lista PSD.

„Cer Partidului Social Democrat să se pronunţe, pentru că noi avem o grevă care paralizează Bucureştiul şi afectează sute de mii de bucureşteni, organizată de un consilier general PSD. Da, un om care şi-a câştigat mandatul pe lista Partidului Social Democrat, şi atunci cer Partidului Social Democrat să se pronunţe pe una din două opţiuni: fie susţine această manifestaţie care paralizează oraşul, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu, care a organizat această grevă”, a afirmat Nicuşor Dan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă