PSD nu renunță la ideea unei moțiuni de cenzură. Romașcanu: Urmează zilele prostiei Guvernului PNL. Iohannis are singura soluție

14 mai 2020, 14:13

Lucian Romașcanu a declarat într-o conferință de presă, la sediul PSD, că partidul nu a renunțat la ideea unei moțiuni de cenzură la adresa Guvernului

Nu am renunțat la ideea unei moțiuni de cenzură, mai ales când vedem performanțele acestui Guvern total iresponsabil. Responsabilitatea noastră, în schimb, este să nu punem țara în fața unei crize în timpul stării de alertă și cât epidemia nu e sub control. Lucrăm la un program legislativ și la un program economic și imediat ce condițiile din țară vor permite o vom depune (moțiunea de cenzură – n.r.), firește trebuind să negociem acest lucru și cu alte partide și forțe parlamentare, noi nefiind majoritari în acest moment”, a spus Romașcanu.

Potrivit acestuia, luni va fi citită moțiunea de cenzură simplă la adresa ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PSD a anunțat că social-democrații au început lucrul la alte trei moțiuni simple, adresate ministrului de Interne, ministrului Sănătății și ministrului Educației.

 

Romașcanu a declarat că deși președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu 20 de zile când va expira starea de urgență, Guvernul nu a făcut nimic pentru a crea un cadru legislativ care să impună restricții după acest moment, în timp legal.
Ne pregătim să întâmpinăm la sfârșitul acestei săptămâni zilele prostiei Guvernului PNL. După cum știți, deși exista mesajul președintelui Iohannis în spațiul public de peste 20 de zile, cum că începând cu 15 mai se va înceta starea de urgență, Guvernul nu a fost în stare nici până în acest moment sau până în ceasul al 12-lea, să vină cu un act normativ care să statueze legal starea de alertă. Stare de alertă anunțată de președinte acum 20 de zile. În final, Guvernul recunoaște că a greșit și încearcă să repare această uriașă prostie pe care a făcut-o. Singura problemă pe care o are este că trebuie să o facă legal și constituțional și nu o să vină iarăși cu un act normativ care să fie contestabil sau atacabil”, a spus Romașcanu.
Purtătorul de cuvânt al PSD spune că există o singură concluzie, aceea că românii sunt suficient de responsabil încât se adopte propriile măsuri de distanțare socială, de izolare acolo unde este cazul, pentru a evita să se îmbolnăvească pe ei și pe cei apropiați.
Romașcanu a mai spus că singura soluție pentru a acoperi perioada dintre starea de urgență și cea de alertă este la președintele Klaus Iohannis.
Există o singură soluție reală din ceea ce am aflat și noi de la specialiștii în Drept Constituțional. Este o decizie legală, constituțională și funcțională și aceasta se află doar la președintele Iohannis. Îl așteptăm să iasă și să propună ceea ce trebuie propus pentru a nu avea aceste trei zile neacoperite de un cadru legislativ”, a mai spus Romașcanu.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite