PSD susține prelungirea stării de alertă, dar cu condiții

11 iunie 2020, 14:11

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat, joi, că social-democraţii nu vor fi împotriva prelungirii stării de alertă dacă Parlamentul primeşte un studiu din partea Guvernului care să arate că se impun anumite măsuri, însă aceasta nu poate fi „folosită” pentru achiziţii „netransparente”.

„Dacă primim un studiu din partea Guvernului care să arate de ce, spre exemplu, trebuie purtate măştile, de ce trebuie impuse anumite restricţii, dacă sunt chestiuni de ordin medical asumate de specialişti, cu siguranţă nu vom fi împotrivă, dar starea de alertă nu poate fi folosită pentru achiziţii netransparente, starea de alertă nu poate fi folosită pentru a schimba şi pune oameni doar pe criterii politice. Dacă starea de alertă sau indiferent cum s-o numi ea, starea de urgenţă medicală, starea de necesitate, starea de protejare, până la urmă, a sănătăţii populaţiei, dacă vor fi argumente medicale, cu siguranţă nu vom fi împotriva unor măsuri care să protejeze medical situaţia”, a afirmat Cazanciuc, la sediul central al PSD, înainte de începerea şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului.

El a adăugat că măsurile care privesc prelungirea stării de alertă nu pot fi reglementate decât prin proiect de lege, dacă se pune problema restrângerii unor drepturi.

Întrebat dacă mai este timp pentru adoptarea unui astfel de proiect de lege, Cazanciuc a spus: „Vă reamintesc că starea de alertă a fost votată de Parlament în două zile. Dacă Guvernul vine cu un proiect de act normativ şi toată lumea este de acord că sunt măsuri necesare pentru protejarea populaţiei, cu siguranţă Parlamentul, ca de obicei, se va mobiliza în foarte scurt timp. (…) Parlamentul poate iniţia şi el un astfel de proiect de lege, dar Parlamentul nu are în momentul de faţă instrumentele pentru a vedea dacă medical se impun anumite măsuri sau altele”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite