Puiul de cangur pitic născut la Galați așteaptă un nume. Grădina zoo organizează un concurs printre copiii vizitatori. Câștigătorul va fi și "nașul" micuțului animal
03 Martie 2023, 09:34 (actualizat 03 Martie 2023, 10:07)
(actualizat 03 Martie 2023, 10:07) | Știrile TVR

Alexandru, Andreea, Maria sau David sunt câteva nume posibile pe care copiii din Galaţi le-au propus pentru cel mai tânăr membru al grădinii zoologice, puiul de cangur născut în ianuarie. De câteva zile a început să-şi facă apariţia din marsupiul mamei şi este foarte curios.

Micul cangur, vedeta grădinii zoo din Galați, a venit pe lume în urmă cu aproximativ o lună. De cum a scos capul din buzunarul protector al mamei a început să cerceteze din ochi tot ce se întâmplă în jur. În preajma oamenilor este foarte sfios, dar nu rezistă când vine mâncarea.

O angajată povestește că prima oară se duce la salata verde, apoi încearcă și porumb, morcov sau mere.

Dr. Simona Postelnicu, medic veterinar Grădina Zoologică Galați: Este vioi, este prezent, nu pare a avea probleme, este ok puiul. El stă în marsupiu o perioadă de 6-8 luni.

Părinții, Carla și Mario, au și un pui mai mare - Ramon, de un an. Micuțul abia venit pe lume este singurul rămas fără nume. Și cum este prea mic pentru a se ști dacă e mascul sau femelă, opțiunile sunt practic nelimitate. Iar vizitatorii vor decide.

Paul Lupoae, director executiv Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Galați: O urnă poziționată la intrare la noi, acolo unde fiecare vizitator are posibilitatea să scrie un nume pentru puiuțul de cangur și, începând cu data de 1 iunie, vom extrage și cel care va fi norocos va fi nașul puiului de cangur.

Cangurii se vor muta în curând în casă nouă. Administratorii parcului le vor face și o zonă de plimbare în aer liber, astfel încât să se bucure de soare și căldură pe timpul verii.

Cangurul pitic este originar din sud-estul Australiei, dar s-a aclimatizat și în Europa - Olanda sau Marea Britanie. Spre deosebire de frații de talie mare, nu depășește 90 de cm înălțime la maturitate și 18 kilograme.