Purtarea măștii de protecție este luată în derâdere în multe localități: “Eu nu cred în lucrul ăsta, în țara asta eu nu cred așa ceva. Eu nu am văzut niciunul bolnav până acum”

8 octombrie 2020, 18:26

Discuție reporter – persoană fără mască de protecție

–      Ați văzut că sunt reguli noi acum?

–      Da, mă dor urechile de mor după ele. Ne sufocăm.

–      Vă deranjează?

–      Normal.

–      De ce vă deranjează?

–  Ne deranjează. (…) Eu nu cred în lucrul ăsta, în țara asta eu nu cred așa ceva.

–      Nu credeți în virus?

–      Nu. Eu nu am văzut niciunul bolnav până acum.

–      Și asta vă face să nu credeți?

–      Da, nu cred în lucrul ăsta. N-am crezut și nu voi crede niciodată în lucrul ăsta.

Fiecare privește cum vrea restricțiile care s-au înăsprit, în încercarea de a limita îmbolnăvirile.

În 13 localități din județul Ilfov, s-a pus lacătul pe baruri, restaurante, cafenele, săli de jocuri de noroc sau cinematografe. Iar, în jurul școlilor, pe o rază de 50 de metri este obligatorie masca de protecție. Însă, în Otopeni, spre exemplu, noile reguli n-au ajuns încă la urechile tuturor.

Comercianții care servesc mâncare poartă masca doar peste gură, iar clienții nici vorbă să păstreze distanța la coadă. Nici în piețe, permanent aglomerate, oamenii nu au stresul măștii de protecție.

În 13 localități din județul Ilfov, masca de protecție nu este obligatorie doar în jurul unităților de învățământ, la mai puțin de 50 de metri, ci și în jurul instituțiilor publice. Primării, direcții de taxe și impozite sau centre culturale.

În Voluntari, munca polițiștilor pare în zadar. În urma lor, oamenii sunt tot fără mască în spațiile aglomerate.

Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase, Spitalul „Matei Balș” din București: Măsurile astea nu trebuie să fie doar în teorie, trebuie să fie la nivel de rutină. Adică ne facem viața, mergem la serviciu, facem ce avem de făcut, dar o facem cu prudență gândindu-ne că, din păcate, e o transmitere comunitară mai mult decât accelerată”.

Majoritatea celor care trăiesc în localitățile din Ilfov, în jurul Capitalei, lucrează în București. Iar fără respectarea unor măsuri minime de precauție virusul se răspândeste fulgerător. Așa explică medicii numărul mare de îmbolnăviri din Capitală. Acolo unde și spitalele sunt sufocate de pacienți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite