Puterea de cumpărare a românilor a scăzut. Stocuri de alimente, din cauza consumului redus

24 aprilie 2020, 19:50

Fermele de pui, precum cea de la Crevedia, se confruntă deja cu probleme. Dacă la începutul crizei, vânzările au explodat cu 300 la sută, de câteva săptămâni au scăzut cu 60 de procente.

În schimb, au crescut costurile cu furajele și depozitarea pentru că jumătate din producție e congelată acum. Fermierii pierd și pentru că oamenii preferă carnea proaspătă, iar un kilogram de carne congelată e mai ieftin cu 30 la sută.

Fermierii spun însă că au scăzut deja prețurile și vând carnea de pui la promoție, cu 6 lei, sub costul de producție.

Fermierii se uită acum spre guvern și așteaptă creșterea subvenției.

Probleme nu sunt doar cu stocurile de carne de pui, ci și de vită, ouă sau legume. Ministrul Agriculturii a promis că va veni cu măsuri pentru susținerea pieței locale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă