Putin salută „noile centre de putere” şi cooperarea „lipsită de orice egoism” dintre ţările OCS
16 Septembrie 2022, 15:59 (actualizat 16 Septembrie 2022, 16:02)
(actualizat 16 Septembrie 2022, 16:02) | Știrile TVR

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat vineri "noile centre de putere" în timpul summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) care are loc la Samarkand, în Uzbekistan, într-un moment în care relaţiile dintre Moscova şi Occident sunt extrem de tensionate, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Rolul în creştere al noilor centre de putere (...) devine din ce în ce mai evident", a declarat Putin în discursul său, subliniind că această cooperare între ţările din OCS, spre deosebire de cea dintre ţările occidentale, se bazează pe principii "lipsite de orice egoism".

"Noi suntem deschişi cooperării cu întreaga lume", a subliniat liderul de la Kremlin. "Politica noastră este lipsită de orice egoism. Sperăm că şi alţii (...) îşi vor duce politica conform aceloraşi principii, vor înceta să folosească instrumentele de protecţionism, de sancţiuni ilegale şi de egoism economic", a adăugat Vladimir Putin, cu referire clară la ţările occidentale.

Rusia încearcă în ultimele luni să-şi întărească relaţiile cu ţările asiatice în faţa sancţiunilor occidentale impuse contra Moscovei în urma ofensivei sale împotriva Ucrainei, unde armata rusă este în dificultate.