R. Moldova: Blocajul politic continuă, miniștrii Guvernului Maia Sandu nu pot intra în ministere din cauza polițiștilor și a protestatarilor

12 iunie 2019, 20:02

Ileana Pîrgaru transmite de la Chișinău: Blocajul politic continuă și la această oră la Chișinău. Nici guvernul condus de Maia Sandu și nici cel condus de Pavel Filip nu cedează puterea. Mai mult, ieri, în timpul ședinței cabinetului Filip, a fost luată o decizie fără precedent: transferarea ambasadei R. Moldova în Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim. În timp ce experții politici califică această decizie drept o tentativă de corupere a Statelor Unite și o încercare de a le câștiga simpatia, premierul în exercițiu spune că-și asumă acum proiectul, întrucât nu-și dorește ca ulterior instabilitatea politică de la Chișinău să zădărnicească această acțiune.

În același timp, miniștrii Guvernului Sandu, care sunt recunoscuți de comunitatea internațională, nu au intrat deocamdată în ministerele lor. Și asta pentru că intrarea în ministere este blocată de polițiști și de protestatarii care înoptează în corturi.

Tot astăzi, șase angajați ai ministerului de interne, care au anunțat anterior că recunosc legitimitatea guvernului Filip, au fost eliberați din funcții. Șeful IJP de la Chișinău spune că aceste demisii au fost necesare pentru a preveni propagarea informațiilor secrete în spațiul public, întrucât toți angajații care au fost demiși sunt deținătorii informațiilor care cad sub incidența secretului de stat.

Nu se știe deocamdată cât va dura această instabilitate politică de la Chișinău, cert este că toată lumea așteaptă verdictul Comisiei de la Veneția, care urmează să dea un aviz pe deciziile Curții constituționale de la Chișinău.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite