Radar Geopolitic | Cât de pregătită este România pentru efectele unui incident nuclear
19 August 2022, 12:45 (actualizat 19 August 2022, 12:46)
(actualizat 19 August 2022, 12:46) | Știrile TVR

Ucrainenii simulează exerciţii de decontaminare lângă centrală şi anunţă că se pregătesc pentru toate scenariile. Urmăriți emisiunea Radar Geopolitic, cu Loara Ştefănescu, jurnalist senior TVR, Invitaţi: Costin Georgescu, fost director al SRI, Cristian Diaconescu, fost ministru de externe, Cristian Pîrvulescu, politolog, conferenţiar universitar la SNSPA.

Temele emisiunii:

- Analiza vizitei surpriză a directorului SRI, Eduard Hellvig, la Chişinău

- Ruşii vor să închidă centrala de la Zaporojie dacă vor continua atacurile în zonă. Moscova respinge propunerile privind demilitarizarea zonei din jurul centralei nucleare.

- NATO cere o inspecţie AIEA la această facilitate. Cât de pregătită este România pentru efectele unui incident nuclear. Opinia unui expert rus despre ce se poate întâmpla la Zaporojie în cazul unor atacuri asupra centralei

- La Liov, discuţii între secretarul general al ONU, preşedintele Turciei şi preşedintele Ucrainei.

- Exploziile din Crimeea, o nouă fază a războiului? Ce aşteaptă ucrainenii pentru a declanşa o ofensivă pe scara largă în sudul ţării?

- Gazprom ameninţă că preţurile europene la gaze ar putea creşte iarna aceasta cu 60%, la peste 4.000 dolari pentru mia de metri cubi.

- Consecinţele războiului din perspectiva crizei energetice asupra evoluţiilor politice din Europa

- Impactul războiului asupra evoluţiei democraţiei din Ucraina