Radar Geopolitic. Strategia militară a lui Vladimir Putin și ce se ascunde în spatele atacurilor cu drone din Rusia
03 Martie 2023, 15:04 (actualizat 03 Martie 2023, 15:05)
(actualizat 03 Martie 2023, 15:05) | Știrile TVR

Ediție Specială Radar Geopolitic cu Loara Ștefănescu, jurnalist senior TVR. INVITAȚI:  Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, Radu Carp, profesor universitar UB, analist de politică externă, gen (r) Ștefan Dănilă, fost șef al statului major general al armatei.

- Criza de securitate de la granița României. Analiza războiului din Ucraina/înarmare și atacuri cu drone în Rusia; tensiuni în R. Moldova: parlamentul a votat o declarație prin care condamnă războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina; bătaie și strigăte la un proiect privin limba română, reacția Rusiei.

- Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, decorat de președintele Zelenski pentru contribuție semnificativă în relația cu Ucraina. Decorația a fost dedicată poporului român, Armatei. Vasile Dîncu, despre șarpele neîncrederii, propaganda rusă, ranița cu bolovani și de ce nu l-a felicitat nimeni când a primit decorația, înaintea demisiei sale.

- Perspectivele păcii, întâlnirea Blinken-Lavrov, riscurile unei invazii ruse în R. Moldova; premierul Recean, despre escaladare militară, destabilizare, neutralitate și creșterea capacității de apărare a R Moldova

​- Strategia militară a lui Vladimir Putin și ce se ascunde în spatele atacurilor cu drone din Rusia și a incidentelor din ultimele zile

-Carte document, APEL LA NEUITARE- "Români deportați în ghețurile Siberiei", Dan Cristian Turturică.

O analiză Loara Ștefănescu-Radu Carp despre o călătorie inițiatică, redată prin lentilele războiului din Ucraina; despre mărturii, drama românilor basarabeni deportați în Gulag, autenticitate, stilistică în cheia "frigului care arde", a pesmeților dulci, a ceții și durerii palpabile, a vântului care lovește sunete stridente, un compozit documentar-jurnalism-beletristică, cu preludiu, narativ și introspecție istorică.