Radar Geopolitic. Strategia militară a lui Vladimir Putin și ce se ascunde în spatele atacurilor cu drone din Rusia

3 martie 2023, 15:04

– Criza de securitate de la granița României. Analiza războiului din Ucraina/înarmare și atacuri cu drone în Rusia; tensiuni în R. Moldova: parlamentul a votat o declarație prin care condamnă războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina; bătaie și strigăte la un proiect privin limba română, reacția Rusiei.

– Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, decorat de președintele Zelenski pentru contribuție semnificativă în relația cu Ucraina. Decorația a fost dedicată poporului român, Armatei. Vasile Dîncu, despre șarpele neîncrederii, propaganda rusă, ranița cu bolovani și de ce nu l-a felicitat nimeni când a primit decorația, înaintea demisiei sale.

– Perspectivele păcii, întâlnirea Blinken-Lavrov, riscurile unei invazii ruse în R. Moldova; premierul Recean, despre escaladare militară, destabilizare, neutralitate și creșterea capacității de apărare a R Moldova

– Strategia militară a lui Vladimir Putin și ce se ascunde în spatele atacurilor cu drone din Rusia și a incidentelor din ultimele zile

-Carte document, APEL LA NEUITARE- „Români deportați în ghețurile Siberiei”, Dan Cristian Turturică.

O analiză Loara Ștefănescu-Radu Carp despre o călătorie inițiatică, redată prin lentilele războiului din Ucraina; despre mărturii, drama românilor basarabeni deportați în Gulag, autenticitate, stilistică în cheia „frigului care arde”, a pesmeților dulci, a ceții și durerii palpabile, a vântului care lovește sunete stridente, un compozit documentar-jurnalism-beletristică, cu preludiu, narativ și introspecție istorică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite