Raed Arafat: Nu mi-am făcut stocuri de alimente, cumpăr doar ce cumpăr în mod obișnuit. Mărfurile vin în continuare, chiar dacă s-au limitat anumite curse

11 martie 2020, 22:05

„Eu am cumpărat  ce iau de regulă. Mă duc o dată pe săptămână și iau pentru săptămâna respectivă. Sub nicio formă nu mi-am schimbat obiceiurile, n-am mers să umplu două cărucioare să le bag în mașină. […] Asta este, de fapt, ce duce la o problemă. […] Mărfurile vin în continuare, chiar dacă s-au limitat anumite curse, anumite călătorii. Chiar dacă se întâmplă ca o zonă să fie izolată, să fie carantinată, mâncarea va exista. Și, așa cum au făcut și în China, și cum fac acum italienii – iese cineva din casă, merge să cumpere, se întoarce. Dacă este cineva fără posibilități este ajutat. Ce va crea criză, de fapt, este că dacă merge o parte din populație și își umple mașina cu conserve cu mâncare, atunci într-adevăr se creează o criză a mâncării și a apei pentru că unii au luat cantități imense și alții n-au ajuns să ia”, a declarat Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a dat asigurări că, în acest moment, nu se pune problema ca Bucureștiul să se închidă,  iar o astfel de măsură s-ar lua doar în situația în care am avea o răspândire a COVID 19 care nu poate fi controlată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite