Rafa Nadal este într-o nouă finală la Roland Garros, după ce Alexander Zverev a abandonat în semifinală. Germanul a părăsit turneul în cârje

3 iunie 2022, 19:46

După 3 ore de joc, în condiții indoor, din cauza ploii, și pe o umiditate foarte mare, Nadal și Zverev ajunseseră în tiebreak-ul setului doi, după ce primul set fusese câștigat tot în tiebreak de spaniol.

În acel moment, Zverev şi-a răsucit violent glezna dreaptă şi a părăsit terenul  într-un scaun cu rotile.

(w500) Alexander

(w500) Zverev în

Avea să revină în cârje, doar pentru a se saluta cu arbitrul și cu adversarul său, apoi a părăsit turneul în uralele publicului de la Paris, care l-a aclamat în picioare.

Zverev s-a retras când era condus cu 7-6 (10/8), 6-6 după un meci foarte echilibrat de mai bine de trei ore.

Dacă ar fi câștigat turneul, germanul ar fi devenit noul număr 1 mondial.

În sferturi, Nadal a trecut de liderul mondial și campion en titre la Roland Garros, Novak Djokovic, în timp ce Zverev l-a învins pe spaniolul Carlos Alcaraz, de 19 ani, revelația tenisului masculin.

(w500) Rafael Nad

Este victoria cu numărul 111 a lui Rafael Nadal la Roland Garros, care va juca aici a 14-a finală , după ce a câștigat  alte 13 finale. Doar doi jucători l-au învins la Paris pe spaniol: Robin Soderling, în optimile turneului din 2009, și  Novak Djokovic, în 2015 și în 2021.

În finală, Nadal se va duela cu câștigătorul celei de-a doua semifinale, care se dispută între Casper Ruud și Marin Cilic.

Dacă va câștiga, pentru Nadal va fi al 14-lea trofeu câștigat la Roland Garros și al 22-lea titlu de Grand Slam din carieră.

(w500) Alexander

CITEȘTE ȘI

Rafael Nadal este într-o nouă semifinală la Roland Garros după ce l-a învins pe Novak Djokovic în 4 seturi. Este victoria 110 a spaniolului la Paris

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite