Răspunsul Kremlinului după ce Ramzan Kadîrov a sugerat bombardarea Ucrainei cu o „armă nucleară de mică putere”

Foto: Ramzan Kadîrov/ Shutterstock
Foto: Ramzan Kadîrov/ Shutterstock
3 octombrie 2022, 14:01

Întrebat despre comentariile liderului Ceceniei, Ramzan Kadîrov, care a criticat, de asemenea, conducerea militară a Rusiei din cauza eșecurilor de pe câmpul de luptă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că acesta are dreptul să-şi exprime opinia, dar că abordarea militară a Rusiei nu trebuie condusă de emoţii.

„Acesta este un moment foarte emoționant. Șefii de regiuni au dreptul să-și exprime punctul de vedere”, a spus Peskov într-o discuție cu reporterii luni.

„Dar chiar și în momentele dificile, emoțiile ar trebui ținute departe de orice tip de evaluare. Așa că preferăm să rămânem la evaluări echilibrate și obiective.”

Peskov a spus că baza pentru orice utilizare a armelor nucleare a fost stabilită în doctrina nucleară a Rusiei.

Acele linii directoare permit utilizarea armelor nucleare dacă acestea – sau o altă armă de distrugere în masă – sunt folosite împotriva Rusiei sau dacă statul rus se confruntă cu o amenințare existențială din partea armelor convenționale.

„Nu pot exista alte considerații când vine vorba de asta”, a spus Peskov.

Kremlinul a precizat că aceste considerente de securitate nucleară se extind în cele patru regiuni ale Ucrainei pe care Moscova le anexează.

Luna trecută, Putin a avertizat Occidentul că „nu blufează” când a spus că Rusia este pregătită să folosească arme nucleare pentru a-și proteja teritoriul. Vineri, liderul de la Kremlin a declarat că Statele Unite au creat un „precedent” lansând bombe nucleare asupra Japoniei la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite