Răspunsul lui Klaus Iohannis când a fost întrebat de o elevă dacă ar fi intrat în grevă în cazul în care ar fi fost la catedră
25 Mai 2023, 13:59 (actualizat 25 Mai 2023, 14:25)
(actualizat 25 Mai 2023, 14:25) | Știrile TVR

Klaus Iohannis și Frank-Walter Steinmeier au vizitat Colegiul Național Brukenthal din Sibiu, unde  președintele României a predat fizică și are blocat un post la catedră din anul 2000.

Colegiul Național Samuel von Brukenthal se află în grevă, iar Klaus Iohannis a zis că regretă că se întâlnesc în acest context, dar se bucură că elevii au venit, totuși, la discuția cu cei doi șefi de stat.

A fost o discuție liberă cu elevi de clasa a IX-a și a XII-a, purtată în limba germană, iar una dintre eleve l-a întrebat pe Klaus Iohannis dacă ar fi intrat în grevă în cazul în care mai era la catedră, relatează jurnalista TVR Ramona Avramescu.

Șeful statului a spus că nu poate să îi răspundă direct, deoarece declarația sa ar fi interpretată politic, dar ce poate să spună e că i-a plăcut foarte mult să predea.

Copiii au mai întrebat despre cum poate fi stimulat interesul pentru politică al cetățenilor, în special al tinerilor, despre transparența deciziilor politice și riscul iliberalismului.