Rata de imunizare în comuna Bărbuleşti din judeţul Ialomiţa este 0,39 la sută. Oamenii spun că religia nu le permite să se vaccineze. „Dacă mor, pentru vaccin, ce fac?”

13 octombrie 2021, 11:44

Imaginile filmate la începutul pandemiei arată localitatea Bărbulești din județul Ialomița, păzită de trupele speciale. A fost nevoie de intervenția poliției pentru că cei infectați nu respectau carantina impusă de autorități. La un an și jumătate de atunci, comuna Bărbulești are cel mai mic număr de locuitori vaccinați: 0,39% din populație. O populație de peste 8.200 de suflete.

„Mi-e frică că zice că murim și așa avem pe Dumnezeu și nu murim”.

„Nu ne vaccinăm. Dacă mor, pentru vaccin, ce fac?”.

„Așa nu ne îmbolnăvim, fără vaccin. (De unde știți?) Că știu eu. „Vachinul” ăsta ne omoară pe toți”.

„(Știți pe cineva în comună care s-a vaccinat?) Unu, atât, îl știu pe unul, un vecin de-al meu. Pe baza ca să plece afară, altfel nu se vaccina”.

Frica de vaccin, nu frica de boală. Mulți dintre localnici s-au infectat, dar nici sufernța bolii nu i-a convins să se imunizeze.

„Am avut, eu și soția. Eu am avut Covid 19 și soția Covid 2. (Covid 2?) Da, aproape eram pe terminate. Și Domnul Iisus a lucrat, cu toate că avea și diabet, aveam mai multe complimente (n.r., complicații) …”.

„Nu este pe voia Domnului să primim acest vaccin și împreună cu Dumnezeu știm că noi vom birui totul. (Și dacă vă îmbolnăviți și faceți o formă gravă?) M-am îmbolnăvit, am trecut cu bine”.

În vară, rata de imunizare era de 0,20%, iar astăzi, în toamnă, este de 0,39%. Dacă ar dori să se vaccineze, oamenii ar putea solicita serul la medicul de familie sau ar putea merge până la Urziceni ca să se vaccineze. Însă, primarul spune că nici mpăcar caravana mobilă de vaccinare pe care a adus-o în localitate nu a avut succes.

Dar nici primarul nu e vaccinat și nici nu intenționează.

Primar comuna Bărbulești, județul Ialomița: „Am o imunitate destul de bună, eu mănânc toate șanțurile, tot ce găsesc pe jos și de aceea mi s-a născut imunitatea. Datorită credinței mergem pe linia noastră, refuz orice va veni peste lumea întreagă și ne încredințăm soarta în mâna lui Dumnezeu”.

Cei care nu vor să se vaccineze își justifică decizia și cu numărul mic de bolnavi din comună. Sunt doar 5, iar rata de incidență are acum valoarea de 0,6.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite