Rată de pozitivare record înregistrată astăzi: aproape o treime din totalul testelor efectuate au detectat infecţia cu SARS-COV-2. În multe oraşe şi judeţe a fost depăşit pragul critic

26 octombrie 2020, 18:33

Timişul s-a alăturat judeţelor care au depăsit incidența de 3 cazuri la mia de locuitori, nivel care mută cursurile elevilor în online și impune obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice, inclusiv cele în aer liber. Mai multe orașe mari au trecut și ele de pragul critic. Cel mai recent, Brașovul. Copiii vor învăța doar de acasă.

În orașele care au intrat pe scenariul roșu, restaurantele se închid din nou în interior, la fel și teatrele sau muzeele.

În zonele cu o incidență crescută a cazurilor de coronavirus, oamenii sunt obligați să poarta masca de protecție și în aer liber. Cu câteva excepții decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Cei care fumează, mănâncă sau beau în afara teraselor pot înlătura masca pentru o perioadă scurtă de timp dacă stau la distanță de alte persoane și nu se află în zone aglomerate. În aceleași condiții renunță la masca de protecție şi cei care aleargă sau fac exerciții fizice în aer liber.

Guvernul analizează și impunerea carantinei pe timpul nopții, pentru descurajarea petrecerilor private, însă premierul a declarat că așteaptă mai întâi să vadă efectele măsurilor luate până acum, înainte de a lua aceasta decizie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite