Reuters: Ravil Maganov, șeful Lukoil, a murit după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova

Foto: Mash
Foto: Mash
1 septembrie 2022, 11:58

Maganov a căzut de la etajul al șaselea al Spitalului Clinic Central al Administrației Prezidențiale din Moscova, acolo unde era internat. Incidentul s-a produs în jurul orei 07:30, informează Interfax.

Decesul, care a fost confirmat pentru postul RBC de reprezentanții spitalului, a fost cauzat de rănile suferite în urma căderii.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, una dintre variantele luate în calcul este sinuciderea.

Site-ul Baza vorbește despre faptul că Maganov „ar fi putut să cadă accidental în timp ce fuma”.

Agențiile de aplicare a legii din Moscova au confirmat pentru TASS că un bărbat a căzut pe fereastra Spitalului Clinic Central și a murit. Numele decedatului nu a fost făcut public.

Lukoil a anunțat oficial că Ravil Maganov a murit după o boală gravă, scrie RIA Novosti.

Maganov a lucrat la Lukoil din 1993, la scurt timp după înființarea companiei, și a supravegheat rafinarea, producția și explorarea, devenind președinte în 2020.

Ravil Maganov a fost un apropiat al unuia dintre fondatorii Lukoil, Vagit Alekperov.

În 2019, Ravil Maganov a fost decorat de Vladimir Putin cu Ordinul de Merit Aleksandr Nevski, cu care sunt răsplătiți funcționarii publici cu o activitate de cel puțin 20 de ani.

Al doilea producător de petrol al Rusiei, grupul Lukoil, a solicitat, la începutul lunii martie încheierea cât se poate de rapidă a conflictului din Ucraina. Astfel, într-o declaraţie pe propria pagină de internet, compania s-a declarat îngrijorată de „evenimentele tragice din Ucraina” şi a afirmat că susţine negocierile care să încheie conflictul.

În iunie, Kommersant scria că Lukoil este principala victimă a embargoului UE pentru petrolul rusesc, deoarece are participații la rafinării din România, Țările de Jos, Italia și Bulgaria.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite