Război în Ucraina | Armata Kievului respinge atacurile rușilor la Bahmut, doboară dronele inamice și distruge căile de acces

5 martie 2023, 09:35

Lupta pentru Bahmut nu s-a terminat. Deși rușii susțin că au încercuit orașul, militarii ucraineni resping atacurile și se pregătesc săpând tranșee în suburbii. În plus, distrug căile de acces către regiune. Sunt momente când e liniște, deși pe fundal, se aud explozii în depărtare.

Așteaptă întăriri, forțe de elită, în timp ce rușii avansează prin nordul orașului.

În apropiere de Vuhledar, linia frontului din sud-estul Ucrainei, dronele rușilor sunt doborâte de ucraineni cu drone mici.

Am văzut o dronă a inamicului. Am raportat-o și apoi am tras o privire. Apoi am primit ordinul să o doborâm, indiferent cum, dar să o distrugem. Așa că ne-am uitat, ne-am gândit și apoi am decis că atunci când va fi în vizor o doborâm. Am ridicat drona noastră spre a lor și, surprinzător, și-a schimbat direcția spre a noastră. Mi-am zis că e ca atunci când se ciocnesc două stele, a relatat un soldat ucrainean.

Și asemenea episoade au loc zilnic. Pe lângă armele din dotare, imaginația soldaților ucraineni joacă un rol foarte important în teatrul de operațiuni.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Vreau să-i menționez special pe soldații care apără Bahmut. În mod particular, soldații diviziei motorizate 56, 67 și brigada 93 mecanizată și brigada 77 antiaeriană mobilă. Vă mulțumesc, băieți!

Un rol deosebit de important în luptele de la Bahmut îl au și medicii. Ambulanțele ajung acolo, pe linia frontului unde sunt confruntări dure și îi salvează la timp pe soldații răniți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite