Război în Ucraina | Atacuri masive ale ruşilor în Avdiivka și Sloviansk. Volodimir Zelenski, pe linia frontului din Zaporojie. Rușii simt pe pielea lor consecințele războiului

27 martie 2023, 13:24

Rușii au bombardat din nou un oraș ucrainean aflat aproape de linia forntului. Imaginile difuzate de agențiile de presă arată case distruse și mașini în flacări. Sunt cel puțin doi morți și peste 20 de răniți, potrivit autorităților de la Kiev.

Atacurile recente nu l-au oprit pe Volodimir Zelenski să meargă din nou pe linia frontului, de data aceasta în regiunea Zaporojie. Liderul de la Kiev a discutat cu soldații, i-a decorat și chiar a făcut fotografii cu ei.

Linia frontului din estul Ucrainei, din apropierea orașului Bakhmut, s-a stabilizat dar zona este în permanență lovită de la distanță de armata rusă cu rachete și drone. Localitatea este o ruină, iar acum rușii vor să facă același lucru și la Avdiivka. Oficiali locali spun că cel mai probabil vor trebui să abandoneze Avdiivka despre care spun că arată ca dintr-un film post-apocaliptic.

”Avdiivka a devenit un oraş fantomă. Trupele ruse nu-l pot cuceri aşa că fac tot posibilul să-l radă de pe faţa pământului. Este tactica lor obişnuită”, a spus Oleksiy Prodayvoda, jurnalist Current Time.

Armata ucraineană nu poate începe însă o contraofensivă, a anunțat președintele Zelenski, din cauza lipsei armamanetului.

”Facem tot ce putem cu muniţia veche dar ne trebuie una nouă. Ruşii folosesc acelaşi tip de elicopter dar au mult mai multe decât noi”, a spus Roman, pilot de elicopter.

Între timp, locuitorii unui oraș din Rusia sunt îngroziți după ce o dronă despre care se spune că ar fi fost ucraineană, a fost doborâtă în localitatea situată la 400 de kilometri de frontiera Ucrainei.

”Obişnuiam să vedem aşa ceva online, dar acum am simţit pe pielea noastră. Acum ştim ce înseamnă”, a spus o persoană.

Pe de altă parte, celebrul actor englez Orlando Bloom, ambasador al Programului UNICEF al ONU, a vizitat un centru din Kiev unde sunt îngrijiți copiii refugiați sau cei rămăși orfani ca urmare a invaziei rusești a Ucrainei. Potrivit datelor oficiale ale procuraturii din Kiev, aproape 500 de copii ucraineni au fost uciși în timpul invaziei rusești.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă