Război în Ucraina | Stoltenberg: Bahmut ar putea să cadă zilele următoare. Ucrainenii cer Occidentului mai multă muniţie, în special obuze de artilerie

8 martie 2023, 19:41

Rusia continuă să trimită soldaţi spre Bahmut iar comandanţii militari ruşi şi cei din gruparea de mercenari Wagner încearcă să compenseze lipsa calităţii cu creşterea cantităţii de militari trimişi la moarte. Chiar dacă Rusia va ocupa Bahmut, acest lucru nu va fi un punct de cotitură al războiului. Aceasta este concluzia liderului NATO, după ultimele evoluţii de pe frontul din estul Ucrainei.

Pe fondul asaltului tot mai agresiv al ruşilor, ucrainenii au cerut Occidentului mai multa muniţie, în special obuze de artilerie.

În Bahmut a ajuns comandantul forţelor terestre ucrainene, care a discutat cu soldaţii care ţin piept atacurilor ruseşti.

De cealaltă parte a tranşeelor, liderul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Pigojin, a apărut iar într-un mesaj video în care susţine că oamenii săi au cucerit estul Bahmutului.

Secretarul General al ONU a discutat la Kiev despre prelungirea acordului privind exportul de cereale. Acesta expiră pe 18 martie şi ar putea fi prelungit cu încă patru luni, dacă Rusia nu se opune.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev: Ucraina aparţine Rusiei

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei