Război în Ucraina | Stoltenberg: Moscova îşi măreşte producţia militară. Rusia foloseşte zilnic 20 de mii de obuze de artilerie în Ucraina

23 martie 2023, 19:10

Liderul de la Kremlin nu intenţionează să obţină pacea în Ucraina, ci doreşte şi mai mult război, a reafirmat secretarul general al Alianţei Nord Atlantice, într-un interviu pentru The Guardian. Jens Stoltenberg a atras atenţia că ţările Alianţei trebuie să fie pregătite de un sprijin militar acordat Ucrainei pentru mult timp ce acum încolo. El a mai spus ca Moscova îşi măreşte producţia militară şi face apel la alte regimuri autoritare pentru a face rost de şi mai mult armament.

Potrivit estimărilor liderului NATO, Rusia foloseşte zilnic 20 de mii de obuze de artilerie.

Preşedintele Volodimir Zelenski îşi continuă vizita în regiunile din apropierea frontului. De data aceasta s-a dus în Herson, oraş bombardat intens de armata rusă şi unde oamenii trăiesc în condiţii grele.

Şi în Bahmut, oamenii care au mai rămas în oraşul asediat de ruşi o duc greu. Apa potabilă este o mare problemă, iar voluntarii încearcă să le sară în ajutor oamenilor. Apa este adusă din localităţile apropiate, pe un drum expus bombardamentelor.

Pe fondul noilor atacuri ale ruşilor la Zaporojoe, directorul Agenţiei pentru Energie Atomică, Rafale Grossi, a atras atenţia că situaţia rămâne dificilă la centrala nucleară.

Luna trecută, cea mai mare centrală nucleară din Europa a fost deconectată de la sistemul energetic, în urma bombardamentelor ruseşti. Iar acum, centrala are nevoie de o sursă sigură de electricitate pentru funcţionarea pompelor de apă pentru răcirea reactoarelor.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev: Ucraina aparţine Rusiei

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei