Razie de amploare la unul dintre cele mai mari complexe comerciale din Ilfov
14 Octombrie 2021, 12:11 (actualizat 14 Octombrie 2021, 12:54)
(actualizat 14 Octombrie 2021, 12:54) | Știrile TVR

Județul Ilfov are cea mai mare rată de infectare din toată țara. E urmat de Capitală, cu peste 15 cazuri la mia de locuitori. O parte dintre autorități cer carantinarea pentru a stopa evoluția cazurilor, însă sunt neînțelegeri. Între timp, forțele de ordine au intensificat controalele, mai ales pe timp de noapte. Direcția de Sănătate Publică solicită carantinarea și închiderea școlilor, însă prefecții nu sunt de acord.

Razie de amploare a polițiștilor și jandarmilor, pe timp de noapte la unul dintre cele mai mari complexe comerciale din județ. Oamenii legii au legitimat persoanele și au verificat certificatele de vaccinare, obligatorii pentru cine vrea să circule după ora 20.

În județul Ilfov toate cele 40 de localități, mai puțin Dascălu au depășit pragul critic de 7,5 la mia de locuitori. Cea mai grava situație, cu peste 20 de cazuri la mia de locuitori se înregistrează în localitățile Domnești și Chiajna, legate de Capitală.

DSP și Comitetul pentru Situații de Urgență Ilfov au propus carantinarea și închiderea școlilor, însă măsură nu este agreată de prefect și ministrul Educației.

În localitățile cu o rată mai mare de 7,5 se aplică restricții la final de săptămână. Circulația în intervalul 20-05 și participarea la activități sunt restrictionate pentru persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală.