Rețea de contrabandiști de țigări destructurată. Au fost reținute 12 persoane. Suspecții foloseau mașini cu dispozitive speciale pentru schimbarea plăcuțelor de înmatriculare din mers

9 noiembrie 2021, 12:59

Procurorii DIICOT Neamţ au dispus reţinerea a 12 persoane acuzate că făceau parte dintr-o reţea de contrabandă de ţigări, în urma percheziţiilor efectuate luni în judeţele Neamţ, Iaşi, Suceava şi Vaslui.

Dintre acestea, opt sunt din judeţul Neamţ şi patru sunt din judeţul Suceava, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul Cătălina Păduraru.

Pentru alte trei persoane, procurorii au dispus măsura controlului judiciar, a mai precizat sursa citată.

Aproape 1.300 de pachete de diferite mărci au fost confiscate. Anchetatorii au găsit și sume importante de bani. Peste 100.000 de lei și aproape 10.000 de euro.

Procurorii DIICOT și oficiali de poliție au efectuat 32 de percheziții domiciliare pe raza județelor Neamț, Iași, Vaslui, Suceava. Mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat care ar fi luat cantități importante de țigarete de proveniență extra comunitară pentru valorificare.

Potrivit unui comunicat emis de DIICOT, colectarea se realiza în localitatea Vicovul de Sus, din județul Suceava,  apoi marfa ar fi fost transportată în Municipiul Roman, unde era depozitată în diferite imobile, iar țigaretele erau apoi distribuite către mai mulți beneficiari, din județele Neamț, Iași, Suceava și Vaslui. Pentru transport membrii grupării ar fi folosit autovehicule  care avea niște dispozitive speciale pentru schimbarea plăcuțelor de înmatriculare din mers cu unele false.

În perioada mai-noiembrie anul curent ar fi produs și distribuit aproximativ 300 de mii de pachete de țigări. Prejudiciul produs statului fiind în jur de patru milioane de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă