Rețea de falsificare a certificatelor de vaccinare în București. Administratorul unui centru din Sectorul 2 a fost reținut | Sumele percepute erau de 150 de euro pentru un fiecare document fals

28 octombrie 2021, 10:01

ACTUALIZARE Administratorul centrului de vaccinare, care este și funcționar public la DGASPC Sector 2, a fost reținut de polițiști.

ACTUALIZARE Implicați ar fi și angajați DGASPC, detașați pentru a ajuta personalul medical al centrului de vaccinare, spun mai multe surse. Sunt cel puțin 150 de oameni care au plătit că să aibă un fals, chiar dacă acest lucru îi poate aduce în stare gravă în spital.

_____________________________________________________

„Pedepsiți cât se poate de grav, pedepsiți!”. Acestea sunt cuvintele unui bărbat de 90 de ani ale cărui date din certificatul de vaccinare au fost falsificate. Deși s-a imunizat nici în prezent nu poate beneficia de certificatul verde pentru că, în urma falsului realizat în centrul de vaccinare Neghiniță din sectorul 2, altcineva îi folosește codul unic de vaccinat.

Sistemul de falsificare era pus la punct de cei din centrul de vaccinare. Aceștia nu înregistrau numele celor imunizați în mod real, ci îl înlocuiau cu numele celor care plăteau pentru un certificat. Surse autorizate spun că în perioada respectivă persoanele care înregistrau în sistem nu erau verificate, așa că nu se temeau că vor fi prinși. Nu au știut însă că orice modificare făcută într-un sistem eletronic lasă multe urme. Întreaga activitate infracțională ar fi început în luna august, spun oamenii legii iar sumele percepute de falsificatori erau de 150 de euro pentru un fiecare document fals. Totul a plecat de la sesizările cetățenilor care nu își puteau scoate certificatele verzi deși erau vaccinați și plângerile au ajuns la primăria de sector.

Printre suspecți sunt și patru angajați ai DGASPC sector 2 care lucrau ca registratori la centrul de vaccinare.

Anchetatorii au informații că în total ar fi fost valsificate până la 400 de certificate verzi de vaccinare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite