14 persoane, arestate preventiv în cauza privind faptele de corupţie de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto

27 noiembrie 2020, 11:58

ACTUALIZARE Tribunalul Suceava a emis, vineri seară, mandate de arestare preventivă pe numele a 14 dintre persoanele anchetate în cele trei dosare instrumentate de procurorii DNA, iar printre cei arestaţi se află ofiţeri de poliţie, agenţi de poliţie şi personal contractual de la SPCRPCIV Suceava, dar şi un ofiţer de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), precum şi mai mulţi instructori auto.

Șeful Compartimentului permise și examinări este persoana cu funcția cea mai înaltă reținută în dosarul vânzării pe bani grei a documentelor de conducere și înmatriculare de la Suceava. El este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, luare și dare de mită, dar și spălare a banilor.

De anchetă este vizat și un ofițer de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție, serviciul județean Suceava. Adică exact cel care trebuia să îi depisteze și ancheteze pe polițiștii corupți.

Ofițerul de poliție judiciară este acuzat, printre altele, de luare de mită și folosirea în mod ilegal a unui sistem informatic. DNA a anunțat și reținerea a cinci agenți de poliție examinatori de la Direcția Permise Suceava, dar și a doi instructori auto.

Bani și bunuri de peste 1.000.000 de euro găsiți în genți și găleți, după perchezițiile de Serviciul Permise Suceava

În total, peste 60 de persoane, suspecţi și martori, au fost audiate la DNA Suceava în acest dosar. Procurorii DNA susțin că toți erau implicați în caracatița mitei pentru permise și înmatriculări. Carnete de șofer erau obținute fără examen, contra unor sume cuprinse intre 5.000 și 7.000 de euro. Și pentru înmatriculări se dădea mită. Între 200 și 1000 euro pentru înmatricularea, omologarea și verificarea RAR. Chiar dacă mașinile erau defecte și reprezentau un adevărat pericol.

Anchetatorii au găsit bani ascunși în pereți și chiar în ligheane sau găleți. Două camioane pline cu probe au fost ridicate în urma perchezițiilor. Descinderi au fost făcute nu numai la Suceava, ci și în alte 60 de locații, inclusiv în București, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă