Reacții politice după anunţul Pfizer privind vaccinul anti-COVID

Vaccin împotriva Covid-19
Vaccin împotriva Covid-19
10 noiembrie 2020, 08:05

Reacţia companiei farmaceutice a fost: ”Nu am luat niciun fond federal pentru cercetarea şi dezvoltarea vaccinului”.

În schimb, partenerul german BioNTech SE a primit un grant în valoare de 375 milioane de euro de la autorităţi pentru a accelera dezvoltarea vaccinului anti-Covid.

Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite, consideră excelente noile veşti şi i-a felicitat pe cei care au lucrat la descoperirea vaccinului. Totuşi, Biden a atenţionat că lupta cu virusul nu s-a terminat şi a încurajat oamenii să poarte mască şi să se protejeze.

De partea cealaltă, Donald Trump a numit vestea legată de vaccinul de la Pfizer ca fiind „foarte bună”.

Guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo, nu vede însă cu ochi buni apariţia vaccinului cât timp Donald Trump este încă în funcţie.

„Sunt veşti bune, şi veşti rele. Vestea bună este că testul Pfizer arată bine şi vom avea un vaccin în curând, vestea rea este că asta se întâmplă cu două luni înainte ca Joe Biden să preia, ceea ce înseamnă că actuala administraţie va stabili planul de vaccinare. Mai sunt două luni şi nu putem lăsa acest plan de vaccinare să meargă mai departe aşa cum îl proiectează administraţia Trump”, a spus Cuomo..

Pfizer şi partenerul german BioNTech SE sunt primii producători de medicamente care anunţă un succes dintr-un studiu clinic la scară largă al unui vaccin anti-Covid. Companiile au declarat că nu au găsit până acum probleme serioase de securitate şi se aşteaptă să solicite autorizaţia SUA luna aceasta pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului.

Pfizer a declarat că se aşteaptă să producă până la 1,3 miliarde de doze de vaccin în 2021.

 

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite