Recomandări culturale pentru weekend: Muzică la Festivalul SoNoRo și film la KINOdiseea

9 noiembrie 2018, 10:51

Este în plină desfășurare Festivalul SoNoRo, care readuce muzica de camera în unele dintre cele mai frumoase clădiri din România. Aflat la cea de-a XIII-a ediție, evenimentul propune pentru anul acesta tema Side effects, o invitație la descoperirea efectelor secundare binefăcătoare ale muzicii! Vertigo, crimes of  passions, Del amor y otros demonios, sunt doar câteva dintre titlurile concertelor acestei ediții, fiecare reprezentând un program deosebit, interpretat de unii dintre cei mai apreciați artiști ai lumii.

Astăzi la Muzeul Național de Artă al României îi veți putea cunoaște și asculta în premieră pe violoniștii Pavel Vernikov, Svetlana Makarova. Sâmbătă la Palatul Bragadiru vi s-a pregătit o seară cu ritmuri dinamice, în care muzica din Venezuela, Columbia, Argentina și Cuba își dau întâlnire într-o sinergie extraordinară, cu efecte surprinzătoare. Iar duminică la Ateneul Român puteți asculta partituri de Bach și Mozart.

La Ateneu, astăzi de la ora 19 vor urca pe scenă pentru a susține un concert extraordinar doi mari artiști ai lumii: Mischa Maisky, considerat un Mick Jagger al muzicii clasice și supranumit „Paganini al violoncelului”, și Christian Badea, consilier artistic și dirijor principal al Filarmonicii. Din program Rapsodia nr. 2, în re major, op. 11 de George Enescu.’ interpretata Orchestra simfonică a Filarmonicii «George Enescu» . În același concert, va fi omagiat și Igor Stravinski prin suita Pasărea de foc. Iar marele violoncelist Mischa Maisky va oferi Concertul de Dvorák, o lucrare de referință în literatura solistică

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea are loc în această perioadă la București. Cele mai bune 9 filme pentru copii ale anului vor putea fi urmărite în premieră națională în competiția internațională a festivalului, împreună cu 5 calupuri de scurtmetraje pentru diferite categorii de vârstă și singurul film românesc pentru copii realizat în ultimii ani. Începând de vineri puteți vedea filmul laureat la Berlinale 2018, Supa Modo este o extraordinară co-producție între Kenya și Germania, dar și pelicula Șoimii proiectată în prezența regizorului.

Mâine un film așteptat, animația nominalizată anul acesta la Oscar, The Breadwinner. În afara competiției, filmul pentru copii „Străjerii” (regia Liviu Mărghidan) va avea parte de o proiecție specială. Filmele din festival vor rula la Cinema Eforie, Cinema Gloria, Cinema Pro și la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Intră în cinematografe cel mai nou lungmetraj regizat de Radu Muntean, Alice T, care a avut premiera mondială în această vară, în cadrul competiției internaționale a Festivalului de la Locarno. Filmul s-a bucurat de recenzii pozitive în presa internațională după proiecția de gală, Screen International apreciind că este „adânc înrădăcinat în caracter și în defectele și contradicțiile care îi definesc pe oameni”. „Alice T.”, o coproducție România-Franța-Suedia, cu un scenariu semnat de Alexandru Baciu, Radu Muntean și Răzvan Rădulescu o are în prim plan pe Alice Tarpan (Andra Guți), care are la cei aproape 17 ani o adolescență complicată.

Nu ratați emisiunea Cooltura, astăzi de la ora 18, un interviu cu regizorul Tompa Gabor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite