Record de decese în Rusia și doar 36% din populație vaccinată. Europa de Est însumează 20% dintre cazurile noi la nivel global

26 octombrie 2021, 17:40

Vecinii bulgari au înregistrat în ultimele 24 de ore aproape 6.000 de infectări noi și 243 de decese – cele mai mari cifre de la debutul pandemiei. Autoritățile au introdus certificatul sanitar pentru toate spațiile închise iar cine este prins fără acest document este amendat dur împreună cu patronii localului sau magazinului.

Peste 90% dintre cazurile grave și decesele din Bulgaria sunt la persoane nevaccinate. Noile restricții i-au împins pe mulți la centre de imunizare dar rămân destui reticenți.

Bulgaria a vaccinat cu schema completă doar 24% din populație.

Vaccinarea este o problemă și în Ucraina, unde doar 15% din populație a fost imunizată. Iar pentru a treia oara într-o săptămână s-a atins un nou record negru: 734 de oameni morți de Covid în ultima zi și aproape 20 de mii de infectați.

Toate școlile au fost închise două săptămâni, iar pentru a merge cu avionul, cu trenul sau cu autobuzul între orașe este nevoie de dovada vaccinării sau un test negativ.

Ziua și recordul și în Rusia unde au fost raportate alte peste 36 de mii de cazuri noi și 1106 oameni care au murit de Covid. Moscova va intra de joi în 10 zile de lockdown, când se închid toate afacerile neesențiale iar în toată țara săptămâna viitoare va fi liberă.

Doar 1 din 3 ruși este imunizat anti-Covid. De altfel, fostul bloc sovietic este zilele acestea bolnavul lumii; potrivit unei analize Reuters, Europa de Est care numără doar 4% din populați lumii raportează 20% din cazurile noi de Covid și are cele mai mici rate de vaccinare de pe continent.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite